top of page
beautybeast_MG_5169.jpg

Lisen är scenkonstnär som verkar i både egna projekt och i kollektiva processer med andra konstutövare.  I hennes arbeten integrerar hon feministiska metoder, humor och klassmedvetenhet. Rosell intresserar sig för sådant som betraktas som fulkultur och spänningen mellan det accepterade och det opassande. Hon vurmar för nyanser i samtal och tilltal och spontanpratandets form och innehåll i performativ kontext. En stark motor i hennes verksamhet är att arbeta fram metoder för att vidga teaterbegreppet, publikmötet och sceniska utryck. 

Lisen är medlem i ÖFA-kollektivet och har varit medskapare till flertalet föreställningar sedan starten 2006.

Under senare år har Lisen varit medskapare till bland annat Stolthet & fördom och Grottbjörnens folk på Turteatern, The dark heart and the sweet part på Ö2, Harlequin på Hangö teaterträff, Cuteness Overload på Kulturhuset stadsteatern Fri scen, Tipspromenaden - Konsthall C, What happens in Uppsala stays in Uppsala på Uppsala stadsteater, ÖFA: Monster på ZebraDans. 

Som frilansande skådespelare i andras regi så har hon även arbetat på platser som Östgötateatern, Unga Klara, Teater Tre, Stockholms stadsteater Skärholmen, Teater Halland

Länk till ÖFA: http://www.ofakollektivet.se

bottom of page